Nu tijdelijk geen verzendkosten!

Zes tips voor een geslaagde cakesmash

6 tips voor een geslaagde cakesmash

 

Met een cakesmash shoot vier je de verjaardag van je kindje op een wel heel originele manier. Zonder schaamte mag je kindje in door jou gekozen cakesmash outfit een taart opeten met de handjes en dit alles wordt op de foto gezet door een fotograaf.

Natuurlijk komt er voor jou een taak bij kijken: het organiseren van de cakesmash! En niet alleen het organiseren is belangrijk, ook moet er achteraf opgeruimd worden. Daarom hierbij elf tips voor een geslaagde cakesmash shoot.

hero-img-4

Zes tips voor een succesvolle cakesmash

1. Zorg voor een pakje dat lekker zit

Het is natuurlijk heel erg schattig om je kindje een grote jurk aan te doen met veel accessoires in het haar, om de armen, en op het hoofd. Maar let op: hoe meer je je kindje aandoet, hoe minder goed je kindje zich kan bewegen. Dit kan leiden tot irritatie bij je kindje of bij jou. Een katoenen pakje uit onze webshop zit lekker comfortabel en zorgt dat je kindje het lekker warm heeft.

2. Zorg voor een goede onder- en achtergrond

Hartstikke leuk om je kindje op je goede houten vloer te laten zitten, maar achteraf alle stukken taart wegkrabben, is ook niet alles. Daarom: zorg voor een goede ondergrond, bijvoorbeeld een zeiltje. Als achtergrond kun je kiezen voor iets uit onze shop.

 

3. Maak de taart niet te hard

Je hebt een klein kindje, en ingrediënten als fondant zijn – in dikke lagen – lastig door te breken. Kies daarom voor ingrediënten als slagroom, zachte marsepein, of toppings zodat je kindje snel aan kan vallen. En vergeet niet de taart een uur of twee voor de shoot begint, uit de koelkast te halen. Zo wordt de taart iets warmer en kan je kindje de taart gemakkelijker kapot maken.

 

4. Gebruik geen vloeibaar rood in je taart

Wat een gekke tip?, zul je denken, maar zodra je foto’s binnenkomen, begrijp je waarom deze tip wordt gegeven. Vloeibaar rood lijkt al snel op bloed en dat wil je natuurlijk vermijden. Je cakesmash taart bevat daarom geen grote delen rood.

 

5. Plan op tijd

De meeste fotografen werken met een reserveringslijst. Een cakesmash moet daarom vroeg van tevoren gepland worden. Zorg dat je zo’n twee maanden van tevoren op zoek gaat naar een geschikte fotograaf, outfit, en accessoires.

 

6. Houd je doekjes klaar!

Wanneer je kindje klaar is, wil je waarschijnlijk snel opruimen. Zorg dat je wat doekjes klaar hebt liggen en washandjes, zodat je snel de ergste taartstukken kunt weghalen. Zet je kindje daarna lekker in bad, en vergeet ook niet daar een leuke foto van te (laten) maken!

 

 

× Stel je vraag via whatsapp